Hvilken type afløbsrende skal jeg jeg bruge?

Hos Oldebjerg fører vi et stort udvalg af afløbsrender i både polypropylen og polymerbeton. Denne guide hjælper dig med at finde netop den type afløbrende, du mangler.

Hvorfor polymerbeton?

Polymerbeton har bedre mekaniske og kemiske funktioner end almindeligt beton og er bl.a. modstandsdygtigt overfor saltvand, forskellige syrer, mineralolier, brændstofolier, benzin og spildevand samt er frostsikre (-60 °C til +80 °C). Derfor kan vores afløbsrender i polymerbeton anvendes i barske omgivelser. Desuden er renderne i polymerbeton meget lette, så man kan installere dem uden brug af kran.

Oversigt over vores forskellige typer afløbsrender

TypeAnvendelsesområdeBelastning
LightPrivate husstande, på terrasser, alléer, indgange mv.A15
SelfTerrasser, alléer, garageindkørsler, parkeringspladser til personvogneB125
TopKantstensområder på veje, fortove, vejsider, varevognstrafikC250
ParkingParkeringspladser, veje på kommercielle områder, fortove, middelstor trafikbelastningC250
OptimaIndustriparker, store parkeringspladser, middel og stor trafikbelastningD400 – E600
SuperIndustriområder, veje, områder med særligt store trafikmængder og belastningD400 – F900


 

Light er udført i polypropylen og er lette render uden fald. Som standard leveres de med galvaniserede riste med 10 mm bred spalte, men de kan forsynes med riste i klasse A15 med 6 mm bred spalte. Forsynet med lodret udløb med en diameter på 110 mm.

Self er den perfekte løsning til bortledning af regnvand omkring huse, foran garageindkørsler og omkring terrasser og alléer. Fås i forskellige bredder og længder; 1 og 0,5 løbemeter. Samles vha. en not og fer-samling. Risttyper vælges ikke kun ud fra funktionalitet – men også ud fra æstetiske egenskaber. Belastningsklasse: A15 – B125.

Top er udført i polymerbeton og har derfor en lav vægt og en høj styrke, hvilket giver mange anvendelsesmuligheder. Den perfekte løsning til steder, hvor der er behov for at anvende linjeafvanding – og samtidig bevare de æstetiske egenskaber, som eks. på sportsbaner. Bredde: 100 mm. Som standard leveres de med spalteriste eller gitterriste.  

Parking er udført i polymerbeton og har derfor en lav vægt, høj mekanisk styrke, kemisk modstandsdygtighed og integreret sikkerhedsprofil i galvaniseret eller rustfrit stål. Dette gør dem perfekte til bortledning af nedbørsvand fra områder med middelstor trafikbelastning, eks. til afvanding af parkeringspladser. Bredde: 100, 150, 200 og 300 mm. Fås med eller uden fald. Not og fer-samling. Stort udvalg af riste. Belastningsklasse: A15 – C250. Kvalitetssikret af KIWA forskningsinstituttet i overensstemmelse med krav iht. PN-EN 1433.

Optima er afvandingsrender med 4 mm tyk galvaniseret kant. Beregnet til bortledning af regnvand fra industriområder med stor trafikbelastning. Belastningsklasse: D400 – E600. Bredde: 100, 150 og 200 mm. Uden fald. Riste er fastgjort til renden vha. en galvaniseret bro og skrue. Leveres i sæt med riste. Not og fer-samling. Fremstilles og prøves i overensstemmelse med kravene iht. PN-EN 1433.

Super har en robust finish, høj mekanisk styrke og kemisk modstandsdygtighed. Dette gør dem velegnede til bortledning af overfladevand fra industriområder og tungt trafikerede veje. Bredde: 100, 150, 200 og 300 mm. Med og uden fald. Leveres i sæt med rist, der sikrer den rette belastning. Not og fer-samling. Belastningsklasse: D400 – F900. Kvalitet og kompatibilitet garanteres af KIWA forskningsinstituttet iht. PN – EN 1433.

Læs mere om vores afløbsrender i vores brochure eller se vores video om Stora-Drain her.

Du er altid velkommen til at ringe og få et uforpligtende tilbud, gode råd og vejledning på 57849023.