Når det regner stærk udenfor sker det, at kloakkerne ikke kan følge med. Dette kan resultere i oversvømmelse af kælderen. Hvis man har en gang prøvet at have ildelugtende kloakvand i kælderen, ved man hvor ubehageligt det er. Men løsningen er simpel med et højvandslukke.

Hvornår er et højvandslukke en god løsning?

Et højvandslukke er en løsning, du kan vælge, hvis du har oplevet at få vand fra kloakken op gennem et toilet eller et afløb i din kælder og har fået oversvømmet kælderen med ildelugtende kloakvand.

Hvis du har mistanke om, at din kælder er i farezonen, kan din kommune oplyse dig om, hvor højt vandet stiger i kloakken ud for dit hus. På baggrund af den viden kan du gardere dig mod oversvømmelse af din kælder, inden skaden sker!

Højvandslukker placeres så tæt som muligt på det gulvafløb, der er i risikozonen eller der, hvor kloakrørene løber sammen.

Fordele ved højvandslukke

  • Du undgår at få vand fra kloakken op igennem afløb eller toiletter i kælderen.
  • Et højvandslukke er normalt den billigste løsning, når man sammenligner med prisen på tilbageløbsstop og pumpebrønde.
  • Et højvandslukke placeres oftest tæt på det gulvafløb, som det skal betjene. Derfor undgås opstemning af spildevand fra resten af huset i kloakrørene, når højvandslukket er lukke.
  • Et højvandslukke kan monteres i en ø315/425 mm rensebrønd type 1.
  • Et højvandslukke kan serviceres fra terræn.

Montering i dybe brønde

Monteringskittet, som følger med både vores type 0 og type 1 højvandslukker, er udviklet specielt til montering i brønde, der er så dybe, at højvandslukket ikke kan repareres eller rengøres, mens det sidder i brønden. Monteringsanordningen muliggør montering og demontering for eftersyn af højvandslukket i dybe brønde med diameter 315mm. Dette gør både servicering, montering og demontering i nye samt eksisterende installationer hurtigere og billigere.

Du er altid velkommen til at ringe og få et uforpligtende tilbud, gode råd og vejledning på 57849023.