Hos Oldebjerg tilbyder vi mange miljøbesparende løsninger til eks. at genbruge regnvand eller at nedsive regnvand til grundvandet. Der er utrolig mange fordele ved at genbruge regnvand, idet du kan spare på grundvandet og dermed miljøet og dine penge. Her vil vi skrive lidt om hvilke muligheder, vi tilbyder inden for regnvandshåndtering.

Regnvandsanlæg – til både hus og have

Oldebjerg tilbyder komplette regnvandsanlæg, så du kan opsamle og opbevare regnvand til senere brug. Med vores regnvandsanlæg kan i dit hjem genbruge regnvand til tøjvask, toiletskyl og rengøring. Du kan også vælge at genbruge regnvand til havevanding og bilvask.

Et regnvandsanlæg består af en tank – enten en regnvandstank eller en samletank – hvor regnvandet kommer til fra tagflader og tagrender. På vejen passerer regnvandet et filter, der filtrerer de største partikler fra. Med en pumpe i tanken – som der er i vores komplette løsninger – kan du altså bruge regnvandet til bl.a. toiletskyl og vaskemaskiner. Dermed kan du altså spare mange penge, da det er dyrt at bruge postevand til toiletskyl. Du kan faktisk spare op til 50 % af dit drikkevand, hvis du genanvender regnvand.

Vores komplette anlæg fås i fra 3000 og 7500 liter.

Faskiner

Regnvandsfaskiner eller regnvandskassetter kan opsamle og lede regnvand i jorden. Det kan være smart ved udbygning af huset, så man ikke skal tilkoble det nye afløbssystem til kloakken. En faskine kan desuden aflaste kloaksystemet, hvilket kan være med til at undgå oversvømmelse ved eks. skybrud. Derudover er der også visse miljømæssige fordele ved regnvandsfaskiner og regnvandskassetter. Du bidrager til at gøre grundvandet renere, fordi du leder mere regnvand til grundvandet. Desuden skal et rensningsanlæg ikke bruge ressourcer på rense regnvand, hvis du bruger faskiner i stedet.

Mange steder i landet er kloakkerne ikke separeret, derfor ledes både spildevand og regnvand ned i kloakken. Hvis man afleder regnvandet til faskiner i stedet for kloakken, reducerer man de mængder vand, der skal igennem kloakken og rensningsanlægget.

Oldebjerg sælger 190 – 300 liters kassetter, der kan sættes sammen, således du kan opnå den ønskede størrelse.

Regnvands- og samletanke

Hos Oldebjerg tilbyder vi et stort udvalg af tanke til opsamling og opbevaring af regnvand. Vores regnvandstanke og samletanke fås fra 1000 – 25.000 liter. Derudover kan du også anvende tankene til spildevand, hvis du eks. ikke kan tilsluttes det offentlige kloaksystem.

Hvis du anvender en regnvandstank eller samletank i et regnvandsanlæg kan du spare op til 50 % af dit drikkevand. Der er nemlig mange ting, hvor man kan bruge regnvand i stedet for postevand; toiletskyl, tøjvask, bilvask, rengøring og havevanding.

Du er altid velkommen til at ringe og få et uforpligtende tilbud, gode råd og vejledning på 57849023.