Oldebjerg lancerer en ny fedtudskiller – Prima – der er fritstående og yderst kompakt. Dermed kan køkken- og fødevarevirksomheder med trang plads eller virksomheder, der ikke har mulighed for at grave en fedtudskiller ned, også udskille fedt fra spildevandet.

En fedtudskiller renser spildevandet for fedt, inden det bliver afledt i kloaksystemet. Dermed kan man undgå tilstopning af rør og brønde, hvilket ellers kan være en dyr affære.

Hvordan fungerer en fedtudskiller?

En fedtudskiller består for det meste af en et sand-/slamfang, selve udskilleren og en prøvetagningsbrønd. Det er dog kommunen, der fastlægger, om der skal være sand-/slamfang samt prøvetagningsbrønd. Dette afhænger nemlig af hvor meget fedt, der udskilles.

Sand-/slamfanget sidder før udskilleren, hvormed spildevandet sinkes og bliver mere afkølet, hvilket øger effektiviteten. Derudover bundfælder de tungere partikler sig også i sand-/slamfanget.

I selve udskilleren flyder fedtet og olien til overfladen, da de er lettere end vand.

Efter udskilleren sidder prøvetagningsbrønden – hvis altså der udledes større mængder fedt. I prøvetagningsbrønden kan man – som navnet antyder – udtage prøver for at analysere fedtindholdet. Der er forskellige regler for prøvetagningsbrønde; den skal min. have en diameter på 400 mm og tilløbet skal stikke et par cm ind i brønden, så vandprøverne kan udføres fra en frit faldende vandstråle.

Kompakt og prisvenlig fedtudskiller

Oldebjerg Prima er en kompakt og billig fedtudskiller med inspektionsvindue, der fås i to versioner:

Oldebjerg Prima 2A;Oldebjerg Prima 4A;
Bredde: 700 mmBredde: 700 mm
Længde 1940 mmLængde: 1940 mm
Højde: 1189 mmHøjde: 1429 mm
Vægt: 78 kgVægt: 91 kg
Gennemstrømning: 2 l/sGennemstrømning: 4 l/s

Find og læs mere om Oldebjerg Prima 2A her.

Find og læs mere om Oldebjerg Prima 4A her

Oldebjerg Prima er en god og prisvenlig fedtudskiller til virksomheder, hvor der ikke er plads til store fedtudskillere eller hvor der ikke er mulighed for at grave en fedtudskiller ned.

F.eks. kan Oldebjerg Prima fedtudskillere komme igennem døråbninger og dens lave vægt gør transport og montering lettere. Desuden er designet symmetrisk, så man selv kan bestemme hvilken side, der skal have indløb og hvilken side, der skal have udløb. Derudover er Oldebjerg Prima designet, så den kan vedligeholdelse fra én side – hvilket betyder, at den kan placeres foran en væg.

Oldebjerg Prima fedtudskillere er altså kompakte og praktiske – til dig, der ikke har plads til eller behov for en større fedtudskiller.

Stort udvalg

Hos Oldebjerg er vi leveringsdygtige i mange forskellige typer fedtudskillere; så tøv endelig ikke med at give os et kald, hvis du er i tvivl om hvilken løsning, der er bedst for dig. Du fanger os på tlf. 57849023.

Du finder vores store udvalg af fedtudskillere her.

Du finder både fritstående og fedtudskillere til nedgravning med en gennemstrømning fra 1 – 25 l/s.

Du kan læse mere om placering, drift, vedligeholdelse og tømning af fedtudskillere her.

Du er altid velkommen til at ringe og få et uforpligtende tilbud, gode råd og vejledning på 57849023.