Har du problemer med fugt i kælderen?

Grundmursplader kan være svaret…

Optimal og stærk fugtsikring

Vores grundmursplader er den optimale løsning, når kældervæggene skal fugtsikres.

Hos Oldebjerg finder du en stærk og robust plade, der beskytter muren mod udefrakommende fugt. Pladens knaster sikrer et ca. 8 mm ventileret hulrum mellem kældervæg og plade, så indefrakommende fugt, der kondenserer på pladen, kan føres ned til omfangsdrænet. Når fugten i muren kan udtørre, undgås skader som saltudslag og mangelfuld vedhæftning af maling på indersiden af kældervæggen.

Hvad er grundmursplader?

Vores grundmursplader er opbygget af 100 % polypropylen. Polypropylen er et blødt og smidigt materiale at arbejde med selv ved lave temperaturer. En unik produktionsmetode sikrer, at pladen har ens tykkelse også i knasterne. Det giver meget stor styrke overfor jordens tryk og dermed sikkerhed for, at pladen bevarer sine ventilerende egenskaber i hele husets levetid.

Pladen er forsynet med et specielt rille- og bøjemønster, der letter tilpasningen omkring hjørner og ved sokkelfoden. Pladen fastgøres med grundmurssøm inklusive brikker, der er tilpasset knasterne. Det giver maksimal styrke mod nedrivning under jordtilfyldningsarbejdet.

Anvendelsesmuligheder for grundmursplader

Gulve

Grundmurspladen med det rette tilbehør kan som system anvendes til fugtsikring af gulve. Fugtspærren spærrer effektivt mod fugt fra den underliggende beton. Pladen kan monteres med knasterne mod betonen, så der dannes en luftspalte, der kan ventilere således, at fugt og dårlig lugt kan ledes bort fra gulvet.

Når der lægges overgulve på grundmursplader, opnås der en god trinlydsdæmpning. Lyddæmpningen kan desuden forbedres ved at lægge trinlydsdug (fiberdug) over eller under grundmurspladen. Gulvet virker samtidig mere elastisk og dermed blødere og mere behageligt at gå på.

Kældervægge

Grundmursplader anvendes som kapillarbrydende (fugtspærrende) membran på ydersiden af kældervæggen. Pladen anvendes i kombination med omfangsdræn til kælderydervægge af beton, letbeton eller murværk under terræn for at beskytte mod fugtindtrængning og for at sikre, at eventuel fugt i kælderrummet kan komme ud.

Grundmurspladen kan med fordel anvendes i forbindelse med opvarmede kælderrum, men der bør altid isoleres udvendigt med en ikke-fugtoptagende isolering. 

Størrelse

Vi leverer grundmursplader i tre bredder: 1,0, 1,5 og 2,0 m. Rullelængden er 20 m.

  Se vores udvalg af grundmursplader

Vi ved en masse om jordsikring og sælger grundmursplader til Danmarks bedste priser. Vi hjælper dig med at finde den helt rigtige løsning, som passer til dine behov og sikrer at dit projekt bliver en succes. 

Find vores grundmursplader her eller ring på tlf +45 5784 9023 og få et uforpligtende tilbud.

Tekniske data