Skybrud sætter kloakkerne på overarbejde, og det kan gå udover din kælder. Hvis du vil undgå at få kælderen oversvømmet, så læs mere her. 

En løsning på det problem kan være et højvandslukke. Et højvandslukke forhindrer kloakvand i at løbe baglæns i kloakken og op gennem kælderafløbet under kraftig regn eller skybrud. Det kan være et problem, hvis kloakken ude ved vejen ikke kan nå at lede alt vandet væk.

Så hvis dine afløb i kælderen ligger for lavt ift. kloakken ude ved vejen, kan du altså opleve oversvømmelse i kælderen. Medmindre du køber et af vores højvandslukker, som i øvrigt er testet af Teknologisk Institut.

Hvordan fungerer et højvandslukke?

Et højvandslukke har to indbyggede klapper, som fungerer som en sluse – så spildevandet fra huset bliver slukket ud, men hvis vandet løber modsat, lukkes der af.

Derudover kan klappen tvangslukkes ved brug af en manuel lukkeanordning, som kan hæve svømmeren og lukke højvandslukket. Anordningen består af en krog, der via et kabel eller en kæde er fastgjort til svømmeren. Krogen kan fastgøres i et beslag, som monteres foroven i brønden.

Denne funktion gør det altså muligt at fastlåse højvandslukket i lukket position, hvilket giver ekstra tryghed mod oversvømmelse som følge af tilbageløb, hvis man eksempelvis er bortrejst i længere perioder. I denne tilstand fungerer højvandslukket også som rottestop.

2 typer højvandslukker

Oldebjerg tilbyder både højvandslukker til regnvand/gråt spildevand (type 0) her og til sort (fækalieholdigt) spildevand (type 1) her og her. Højvandslukker til sort spildevand skal monteres med alarmer, som du finder herher og her

Vores type 1 højvandslukke bliver leveret med følgende:

Du kan også bruge pumpebrønde og tilbageløbsstop/kontraventiler for at undgå tilbageløb fra kloakken, men oftest er det mere omkostningseffektivt at bruge et højvandslukke

Uanset, hvad du vælger for at sikre din kælder mod oversvømmelse, så har Oldebjerg et godt tilbud til dig!

Læs vores monteringsvejledning til vores højvandslukke her.

Du er altid velkommen til at ringe og få et uforpligtende tilbud, gode råd og vejledning på 57849023.